U bent hier: PERSBERICHT PTT MNE

Twee technologiebeurzen vinden synergie in Kortrijk Xpo

Geavanceerde prototyping (PROTOTYPING) en Industriële maaktechnologie (MNE) voortaan samen in één beursconcept

In 2020 bundelen twee gevestigde en succesvolle beursconcepten hun krachten in Kortrijk Xpo. Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten. De vakbeurzen Prototyping en MNE (Machineering Network Event) slaan de handen immers in elkaar. En dat is geen toeval!

Op het tweedaags event Prototyping laten industriële designers en engineeringteams zich inspireren door een breed spectrum leveranciers van prototypingtechnologie, materialen, software en dienstenverleners. Geruggensteund door Howest Industrial Design brengt Prototyping jaarlijks een beursforum, aangevuld met inspirerende sessies over goed geïntegreerde productontwikkeling en innovatie met onder meer case studies in de thematieken van product design, materialencombinaties, additive manufacturing, circular economy, electronics, VR/AR enz. Tijdens de laatste editie in 2018 mocht de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers verwelkomen. Op zijn beurt vormt MNE met een 150-tal exposanten en net geen 3.000 bezoekers, het traditionele netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Productie- en engineeringteams treffen er een uitvoerig scala slimme bewerkingstechnologie, industriële toelevering, co-creatie, machinemaintenance en aan- en afvoerautomatisering aan.  

2020 staat symbool voor het eerste sluitstuk van de digitalisering van de maakindustrie.

Met het samenbrengen van beide concepten brengen de organisatoren dan ook een heel bewust statement. De korte vermarkttermijn van nieuwe industriële producten en de toenemende mass customization vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘Advanced

Prototyping’ en ‘Industrial production technology from A-Z’ van respectievelijk Prototyping 2020’ en ‘MNE 2020’ zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst!

Zuidwest-Vlaanderen blijft de ideale thuisbasis voor beide events. De sectoren kunststoffen-en metaaltransformatie, machinebouw en mechatronica raken er steeds sterker ingebed in het industrieel KMO-weefsel. Bovendien zijn in deze regio talrijke nieuwe onderzoeks-en competentiecentra en technologische onderwijsinstituten gevestigd. Niet toevallig kozen Sirris, HangarK, Xiak, Ugent, KUL, Vives, Howest, VKC en recentelijk nog Flanders Make om hier manifest aanwezig te zijn. Kortrijk Xpo wordt dan ook de toekomstige ‘eventhub’ voor hoogtechnologische ontwikkelingen, in nauwe samenwerking met gerenommeerde spelers zoals Picanol, Vandewiele, Barco, CNH,Televic en toonaangevende ontwerp- en engineeringbureaus, enz.

Alle voordelen voor u en de bezoeker in een notendop:

  • Een bezoek aan PROTOTYPING I MNE 2020 biedt voortaan een heel uitvoerig aanbod voor industriële professionals uit zowel engineering, R&D, supply chain, aankoop, productie, maintenance en directie.
  • PROTOTYPING I MNE 2020 garandeert de perfecte oplossing voor samengestelde engineering- en productieteams die zowel software, industrial design, materialen, tools, toeleveranciers en nieuwe productie- en assemblagetechnologie in één bezoek willen ontdekken. Hierdoor kunnen ze sneller én beter een brug slaan tussen engineering en productie.
  • Exposanten moeten soms keuzes maken tussen events. Dankzij PROTOTYPING I MNE vindt uthe best of both worlds terug in één voordelige all-informule, inclusief de expertise van 2 organisaties
  • PROTOTYPING I MNE combineert een nog grotere waaier van gratis en gezellige netwerkmomenten, expert classes en avondmanifestaties, die reeds in het verleden hun meerwaarde bewezen.
  • De combinatie van beide beurzen biedt nieuwe mogelijkheden van standtypes en-formaten, die passen in een perfect gestroomlijnd en sfeervol geheel.
  • Als oud-exposant aan één van beide events krijgt u zowel qua tarieven als inschrijving een voorkeursbehandeling voor dit nieuwe beursconcept. Bovendien kunt u bij de lancering als eerste uw standplaats vastleggen.
  • Hoe worden producten in de toekomst ontworpen en vervaardigd? Laat uw klanten het ontdekken van 5 tot 6 februari 2020 op PROTOTYPING I MNE in Kortrijk Xpo.